Nye utstillinger i Ringebu Prestegard

For første gang er det en stor salgsutstilling på Ringebu Prestegard med verker av Håkon Bleken og Kjell Erik Killi Olsen samtidig. Utstillingen i det spennende gallerilokalet «Vognskjulet» åpnet 18. juli kl. 12.00 og avsluttes søndag 13. september og er et samarbeid mellom Ringebu Prestegard og gallerist Svein Erik Bakken i tidligere Holmsbustuene.

Håkon Bleken

I nesten hele etterkrigstiden har Håkon Bleken vært en av de mest markante skikkelsene i norsk kunstliv, og han regnes som en av våre aller fremste samtidskunstnere. Bleken har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken i Norge. Ikke nok med det i en alder av over 91 år har han levert kjempestore utstillinger med til sammen flere hundre verker det siste 1 ½ året. Sist med et trettitals verker på Galleriet Brandstrup i vinter.

Kjell Erik Killi Olsen (1952)

Trønderen som har slått seg ned i Vågå, er en av svært få norske, nålevende kunstnerne som har oppnådd stor internasjonal suksess både kunstnerisk og kommersielt. På Ringebu Prestegard møter du hans grafikk, men han ruver også som maler, tegner og billedhogger. Han bruker både sitt liv og sin kunst til å vise respekt for alt som er annerledes. Mange opplevde hans tolkning av Peer Gynt, da han i fjor sommer var årets Peer Gynt kunstner på Gålå.

Liz Ravn (1951)

Er fra fra Ski. Teknisk sett blir bildene hennes til digitalt ved bruk av tegnebrett med penn i Photoshop. Pennen erstatter alle typer pensler, og sammen med et grenseløst spekter av farger og med de ulike filtre får hun fram utømmelige spennende uttrykk. Skal man sette en merkelapp på det hun lager, må det kanskje bli naturalistisk med en surrealistisk vri.

Knut Sveen (1956)

Han er den tredje trønderen på utstillingen. Han balanserer mellom sort og hvitt. Han tar vekk det som ikke skal være med ved å skjære i en linoleumsplate og henter motivene fram. Slik oppstår hans kunst.

Bildene på utstillinga på Ringebu Prestegard viser kystmotiver, samt mennesker og dyr som driver på med noe de trives med. I sitt bilde med konebæring viser Knut Sveen at han også lager kunstverk med mye humor i.