Prestesønnen fra Vågå som utviklet Krag-Jørgensengeværet

Temakveld i Ringebu Prestegard søndag 28. oktober kl. 18.00.

Rolf Rasch-Engh snakker om de tre sønnene til prost Hans Peter Schnitler Krag fra Vågå, som alle ble offiserer og som har satt spor etter seg i historien. Den yngste, Ole Herman Johannes Krag, f. 1837, ble internasjonalt berømt fordi han utviklet det kjente Krag-Jørgensen-geværet, som ble brukt av forsvaret i land som Danmark, Sverige og USA. Det ble også brukt i Boerkrigen, på Cuba og på Filippinene. Den eldste broren var Peter Rasmus Krag, f. 1825, som ble kaptein og distrikts- ingeniør. Den mellomste, Hans Hagerup Krag, f. 1829, ble også kaptein og utnevnt til veidirektør i 1873. Han øvet stor innflytelse på veivesenets organisasjon og utvikling. Mange av etterkommerne til disse har gjort seg bemerket på forskjellige fagfelt i nyere tid.

Rolf Rasch-Engh er historiker og forfatter, nå pensjonist. Han er utdannet offiser og filolog og har arbeidet både i forsvaret og i skoleverket, dessuten ved Norsk Folkemuseum og Hærmuseet og vært seniorforsker for Nasjonale festningsverk. Han har skrevet over 100 bøker og større artikler og han laget utstillingen om Sinclair og skottetoget på vegkroa i Kvam for Jon Selfors.

Kaffe og kaker etter foredraget. Inngang kr. 100